NOEN GLIMT FRA MIN VERDEN- PROSJEKTER, INTERIØR, FAMILIELIV OG EN GOD PORSJON HVERDAGSGALSKAPonsdag, februar 06, 2008

Naturen viser sine krefter

Hyppige væromslag, stadig skifte mellom varmegrader og kuldegrader og frostsprenging har sannsynligvis utløst raset som sperrer skogsveien langs Storefjorden på Eimhjellen-siden, og da også veien nedover til hytta vår. Store mengder stein i digre blokker ligger spredt utover i ca 40 m bredde, så det er snakk om ganske mange hundre kubikk masse. Mye stein har også tatt turen over veien og rast ut i vannet, samtidig som steinmassene har tatt med seg både trær og busker på sin ferd.

Det var ganske rått å stå midt oppi raset og se hvordan de voldsomme kreftene har vært i sving, og skummelt å tenke på at pappa og brodern ofte befinner seg i området både med gravemaskiner, dumpers og traktorer. Vi skal også være glade for at vi ikke var i nærheten, det hadde jo vært skikkelig kjipt hvis vi befant oss på hytta da raset gikk. Det kunne ha tatt sin tid før vi fikk bilen over på riktig siden igjen da...

Før man kan foreta seg noe som helst, må geologer på plass og undersøke området mht fare for nye ras. Som man ser på bildet, er det en stor sprekk i fjellet som går hele veien opp til toppen, så sannsynligvis er rasfaren ganske stor ennå.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails